Goed,je wilt misschien een kookworkshop volgen en wilt iets meer weten over hoe en wat. Ik zal je uitleggen hoe het in zijn werk gaat. Je belt of stuurt mij een mail waarin je aangeeft dat je er wel iets voor voelt. Vervolgens spreken wij een tijd en datum af en bepalen we samen wat we gaan koken.

Ik stuur je een vervolgens een boodschaplijst met de spullen die je moet halen. Ik kom dan op de afgesproken tijd bij jouw langs en we maken samen vervolgens de maaltijd. Standaard maken we een soep vooraf, een hoofdmaaltijd en een salade. Het zijn altijd recepten met verse producten en zonder pakjes en potjes.

Tijdens de kookworkshop mag je mij van alles vragen over gezonde voeding en ik zal je de nodige uitleg geven over hoe je snel en vooral gezond een maaltijd kunt bereiden. Alle gerechten zijn makkelijk daarna zelf te maken, want je krijgt ze natuurlijk van mij.

De maaltijd is standaard voor 4 personen en de workshop duurt ongeveer 1,5 uur. De kosten bedragen vijfendertig euro per workshop. Wil je met meer mensen de workshop volgen, dan kunnen de kosten natuurlijk omlaag.

Dit is in het kort wat het is, maar natuurlijk zijn er meer mogelijkheden. Wil je nog meer informatie of heb je een vraag, stuur dan gerust een mailtje of bel me.

Stuur een mail en ik bel je terug

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp
Kookworkshop

Uw bericht

KEUZEMENU'S

Afrikaans

Butternutsoep
Heerlijke Afrikaans soepje met in de hoofdrol de flespompoen(butternut).
Boboti
Ovengerecht met gehakt, rozijnen en boontjes.
Rijst salade
Heerlijk frisse salade, goede combinatie met de boboti.

Brasiliaans

Zwarte bonensoep
Soep die in veel zuid-Amerikaanse landen word gegeten.
Xinxim De Galinha
Van oorsprong een Afrikaans gerecht met kip en noten.
Mango salade
Salade van sla, mango en avocado.

Chinees

Noodles soep
Soep met veel verse groenten in een pittige runderbouillon.
Mihoen Singapore
Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.
Chinese koolsalade
Chinese koolsalade met appel en mandarijn.

Indisch

Bakso soep
Vleesballetjes soep.
Nasi goreng
De naam nasi goreng komt uit het Indonesische en Maleisische taalgebied: "nasi", dat gekookte rijst betekent, en "goreng", dat gebakken betekent.
Gado gado
Gadogado (Indonesisch: Gado-gado) is een Indonesisch groentegerecht, dat in Nederland en Suriname vooral bekend is als gerecht van het Chinees-Indisch restaurant.

Italiaans

Zuppa di Peperoni
Italiaanse paprikasoep heet in goed Italiaans 'Zuppa di Peperoni'. Letterlijk betekent dit 'soep van paprika' en dat is ook precies wat het is. Dit recept voor Italiaanse paprikasoep bevat veel lekkere ingrediënten die van dit soep recept een echt Italiaans recept maken met die heerlijke onvervalste Italiaanse smaak.
Risotto
Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt eerst droog aangebakken in een paar minuten en daarna in bouillon gekookt. Deze is met kip, paddenstoelen en courgette.
Venkelsalade
Deze Italiaanse venkelsalade is echt een salade met een grote diversiteit aan smaken. Venkel heeft van zichzelf een uitgesproken smaak welke op een mooie wijze gebalanceerd met het zuurtje van de citroen en het zoutje van de Parmigiano Reggiano.

Marokkaans

Harira
Deze soep wordt in Marokko traditioneel 's avonds gegeten tijdens de Ramadan. Breng op smaak met zout, peper, muntblaadjes en kaneel.
Tajine kip
Kruidig Marokkaans gerecht die zijn naam dankt aan de tajine waarin deze bereid word.
Couscous salade
Salade van couscous die is aangevuld met onder andere tomaat, komkommer en rozijnen.

Mexicaans

Maissoep
Mexicaanse maïssoep met getoast brood.
Chili con carne met rijst
Chili con carne (Spaans voor chili met vlees) is een stoofpot die samengesteld is uit vlees (meestal gehakt of spek) en chilipeper. Verder word er gebruik gemaakt van knoflook, ui en komijn. Ook worden er bonen en tomaten aan toegevoegd. Geserveerd met rijst.
Tortilla salade
Mexicaanse salade met tortilla chips, mais, avocado, tomaatjes en een heerlijke frisse dressing.

Oosterse keuken

Sopa dial lchodra
Marokkaanse groentesoep met wortel en aardappel.
Falafal
Falafel is een vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten met kruiden. Geserveerd met flatbread en salade en saus. Yoghurtsaus, knoflooksaus of een pittige saus.
Taboule salade
Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten. Het geheel wordt overgoten met olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en met kaneel.

Surinaams

Pittige pindasoep met kip
Pindasoep is een soep met als belangrijkste ingrediënt pinda's. Verder word er kippenvlees en diverse groentes aan toegevoegd.
Roti kip
Kipgerecht met aardappel en boontjes die in een roti worden geserveerd.
Zuurgoed Trafasie
Zuur gemaakte salade met rode ui en komkommer. Heerlijk voor bij de roti.

Vegetarisch

Bloemkool soep
Soep van bloemkool.
Vegaburger deluxe
Heerlijk pittig gekruide vegetarische burger. Heerlijk op een speld broodje met diverse groenten en saus.
Spinazie salade
Spinazie als salade met feta kaas en zwarte olijven.

WORKSHOPS VOOR GROTE GROEPEN

Wraps & lunch

Info

Deze workshop geeft de deelnemer de mogelijkheid om eens wat ander te eten tijdens de lunch. Verrassende salades, gezonde wraps en diverse broodbeleg passeren de revue.

Wat ga je maken

We gaan zelf wraps maken(dus niet alleen vullen) en maken diverse sausjes. Avocado saus, tzatziki , hummus en kruidenkaas gaan we zelf maken. Alles kan natuurlijk geproefd worden. Je mag zelf je wrap vullen met zalm of kip en wat je verder lekker vind. Ook maken we diverse soorten spreads (broodbeleg) van onder andere tonijn en kip.

Hapjes en salades

Info

Het word steeds meer een trend om op verjaardagen niet meer de gebruikelijke chips en nootjes te serveren, maar meer gezondere keuzes. Toch komen veel mensen niet verder dan een paar plakjes komkommer en wortel met de dipsaus uit een bakje of zakje. In deze workshop leer je om lekker zelf aan de slag te gaan en de gezonde verjaardag hapjes naar een hoger level te tillen.

Wat ga je maken

We maken onze eigen dip sausje, salades en diverse warme en koude hapjes. Zelf sausjes maken om lekker groenten in te dippen is niet alleen leuk om te doen maar ook een stuk gezonder. In een handomdraai maken we verschillende sausjes zoals tzatziki, hummus, guacamole en kruidenboter. Daarnaast maken we drie verschillende salades. Er kan gekozen worden uit: Krabsalade, garnalensalade, makreelsalade, tonijnsalade, Walddorf salade, eiersalade, kipkerrie salade, enz. Als Koude of warme hapje kan er o.a. gekozen worden uit gevulde eieren deluxe, kaasballetjes, loempia met dip, enz. Zelf mayonaise maken voor de verschillende salades en sausjes behoort ook tot de mogelijkheden.

Puur eten

Info

Tegenwoordig hebben mensen het steeds drukker en hebben ze weinig tijd. Zeker voor het maken van een gezonde maaltijd. Dat kost volgens hen te veel tijd en moeite en is ook veel duurder. Niets is minder waar. In deze workshop leer je hoe je zonder een pakje, zakje of potje een gezonde maaltijd op tafel zet met het grootste gemak. Misschien iets minder snel dan uit een potje, maar zeker lekkerder en zeker gezonder.

Wat ga je maken

Alle bovengenoemde workshops kunnen ook voor grote groepen gemaakt worden. We breiden de standaard gerechten dan in overleg wat uit met bijpassende bijgerechten.