Champignonsoep light

Deze soep is het bewijs dat, ook zonder room, er een lekkere en vooral minder vette champignonsoep te maken is. De smaak van de paddenstoel komt beter tot zijn recht. Natuurlijk kun je als je dat wilt roomboter ipv olijfolie gebruiken, maar dit is mijn light variant die vooral minder verzadigd vet.

Champignonsoep light
Recipe Type: Soepen
Cuisine: Gezond
Author: Vol van Eten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • 3 eetlepels olie
  • 1 rode ui
  • 1 aardappel
  • 0,75 liter kippenbouillon, een blokje is meer dan genoeg.
  • knoflook
  • peper
  • bakje kastanje champignons, twee mag ook.
  • peterselie
  • tijm
  • citroen of limoensap
Instructions
  1. – Olie in de pan en de gesnipperde ui zacht laten worden.
  2. – Champignons erbij en bakken tot ze zacht worden en het vocht eruit loopt. Laat twee of drie champignons over.
  3. – Voeg nu de hete bouillon toe. Gewoon water uit de waterkoker toevoegen en vervolgens het blokje. Dit scheelt ook weer afwas.
  4. – Nu de knoflook erin persen en de aardappel in hele kleine stukje toevoegen. De stukjes aardappel mogen net zo klein als een gesnipperd ui zijn.
  5. – Breng aan de kook en na vijf minuten mag je de soep pureren met de staafmixer. Probeer de soep zo glad mogelijk te maken. Gooi nu de overgebleven champignons en de fijngehakte tijm erbij en laat de soep nog 10 minuten zacht pruttelen.
  6. – De soep afmaken met wat verse peper en citroensap en serveren. Verse peterselie toevoegen in de kom.

Gebruik altijd kastanje champignons. Ze zijn wel iets duurder maar hebben zo veel meer smaak dat ik me afvraag waarom de witte nog verkocht worden. Rode ui is geen must, een gewone witte of wat sjalotjes kan ook prima. Verse kruiden is het lekkerst,maar gedroogd kan ook. Om te zorgen da de soep dikker word gebruik ik gewoon een aardappel en geen maizena. Ik gebruik daar waar mogelijk altijd verse producten. Voor de bouillon gebruik ik gewoon een blokje, maar als je tijd en zin hebt mag je die ook zelf maken. Bij de appie kun je ook bos paddenstoelen bouillon blokjes kopen maar van kip of groente is ook prima.

 

Geplaatst in Soepen, Vegetarisch.

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.