Volkoren pannenkoeken

Volkoren pannenkoeken

Voor veel mensen is het maken van een pannenkoek al een hele opgave. Ze komen vaak niet verder dan een pakje of een bus, waar je alleen nog de melk aan toe moet voegen. Lekker makkelijk.

Als je bedenkt dat het beslag bestaat uit voornamelijk bloem, melk, ei en een beetje zout, kun je jezelf afvragen waar je eigenlijk voor betaald met een pakje. Juist, de melk moet je nog toevoegen dus je betaald voor de bloem, zout en het ei. Een ei die er al in poedervorm in zit klinkt niet echt als gezond en zit er wel eens echt een ei in? Je kunt dus beter gewoon zelf het beslag maken en je zult zien dat het niet moeilijk is en enorm lekker.

Ik heb gekozen voor volkorenbloem, omdat deze beter vullen en je er dus minder van hoeft te eten. Ik bak ze ook altijd in olijfolie en niet in boter. Als je de pannenkoek met stroop, jam, chocoladepasta, honing of appelstroop insmeert mis je de boter echt niet en maak je ze niet onnodig vette dan mogelijk.

Volkoren pannenkoeken
Recipe Type: Bijgerecht
Cuisine: Nederlands
Author: Vol van Eten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Volkoren pannenkoeken zijn makkelijk en snel zelf te maken.
Ingredients
  • 250 gram volkoren bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • snufje zout.
  • olijfolie of boter voor het bakken.
Instructions
  1. Je ziet dat de verhouding van de bloem en melk 1:2 is met twee eieren. Dit is voor ongeveer 10 pannenkoeken. Bij het ontbreken van een maatbeker pak je gewoon een grote mok en vul die een keer met bloem en twee keer met melk. Met deze verhouding zit je dus altijd goed en maak je de lekkerste volkoren pannenkoeken
  2. – Meng de bloem met een snufje zout in een grote kom.
  3. – De eieren erbij, zonder de schil natuurlijk.
  4. – Vervolgens de melk erbij en het geheel door elkaar mengen met een garde of een vork. Met de mixer mag natuurlijk ook maar dan heb je weer extra afwas, dus. Het beslag moet vloeibaar zijn, maar niet te dun. Voeg eventueel melk of bloem toe.
  5. -Koekenpan op het vuur en goed heet laten worden. Olie of boter erbij en vervolgens het beslag met een soeplepel toevoegen.
  6. – Het beslag goed verdelen door de pan rond te draaien en op niet al te hoog vuur de volkoren pannenkoek bakken tot de bovenkant droog is. Draai hem om met een spatel en laat ook deze kant bruin worden. Eet smakelijk.

 

Geplaatst in Ontbijt, Salades, Vegetarisch.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.