Gezond eten

Kip curry met tomaat en courgette

Dit gerecht met tomaat en courgette is van origine Indiaas, en wordt vaak met lam gemaakt. Omdat lam duur is en niet door iedereen even lekker wordt gevonden heb ik het vervangen door kip. Ook heb ik de aubergine vervangen voor een courgette, want die vind ik lekkerder. Ze zijn natuurlijk ook samen in het gerecht te verwerken.

Voor de curry pasta kun je gewoon die uit een potje gebruiken. Je mag natuurlijk ook zelf wat maken. De keuze voor de rode of groene variant is geheel aan jouw. Let wel dat de groene vaak scherper van smaak is. De potjes curry zijn nog in vele varianten te krijgen, dus voor ieder wat wils. De overgebleven curry paste kun je gewoon in de koelkast bewaren.

De tomaat mag vers zijn, neem er dan ongeveer 10, of pak hiervoor gewoon tomaat blokjes uit een blik. Deze zijn vaak goed van smaak en er is niks aan toegevoegd. De koriander heb ik vervangen door peterselie, maar dat moet je zelf weten.

Dit gezonde en vooral snelle gerecht heb je zo op tafel staan en kun je combineren met rijst, couscous of zelfs met aardappel. Wil je dit met aardappel eten, snijd de aardappelen in stukjes en laat gewoon meekoken met het geheel.

Kip curry met tomaat &courgette
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Indiaans
Author: Vol van Eten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram kipfilet per persoon
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2-3 eetlepels rode curry pasta
  • 1-2 courgette in blokjes
  • 1-2 blik tomaten in blokjes
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels peterselie of koriander
Instructions
  1. Olie in de pan en de ui aan fruiten. De kip in stukjes snijden en met de curry pasta mengen en vervolgens meebakken.
  2. Voeg de tomaten en de courgette toe en schep alles goed om.
  3. Schenk de kokosmelk toe en de bouillon en breng al roerend aan de kook.
  4. Laat het geheel zachtjes ongeveer 10 minuten pruttelen tot het vlees gaar is en de saus ingedikt.

Weet wat je eet en eet smakelijk.

 

Geplaatst in Salades, Vlees.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.