Komkommer-raita

Gezond en snel gerecht met yoghurt en komkommer

Dit snelle gerecht kun je maken als bijgerecht of als saus.

Ideaal voor saus bij vlees of voor een fris tintje bij een pittig gerecht.

Komkommer-raita
Recipe Type: Bijgerecht en/of saus
Author: Vol van Eten
Prep time:
Total time:
Snel en gezond.
Ingredients
  • 1 komkommer
  • 200 ml yoghurt
  • 1/4 theelepel suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 10-12 zwarte peperkorrels
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
Instructions
  1. -Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. -Roer de yoghurt los in een kom. Voeg de suiker en zout toe en meng goed.
  3. – Verhit een koekenpan op middelmatig vuur. Draai het vuur uit en voeg de peper en komijn toe.
  4. Roer 40-50 seconden, tot de aroma’s vrij komen. Haal ze ui de pan en gooi ze in de vijzel en maak ze fijn. Heb je geen vijzel dan leg je ze op een harde ondergrond en plet ze met bv de deegroller.
  5. -Hou een klein beetje van dit mengsel achter en roer de rest door de yoghurt. Voeg de komkommer toe en roer het geheel. Doe alles in een schaaltje en strooi de overgebleven kruiden en het paprikapoeder er over heen. Eet smakelijk.

 

Geplaatst in Salades, Sauzen en marinades.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.