Vegetarische des

Wat eten we vandaag?

Op de vraag, wat eten we vandaag, geef ik vaak als antwoord: zowiezo iets lekkers jonghu. Dus zo gezegd zo gedaan en op naar de appie, mijn favourite store in het dorp. In de winkel zag ik bij de vegetarische afdeling het wereldbekende dès staan. Je schrijft het overigens met het streepje op de letter e de andere kant op.Het was die week in de bonus dus reden te meer om het eens onder de loep te nemen.

De prijs is normaal 2,60 eurie voor 175 gram pure dès. Op de achterkant van de verpakking staat te lezen dat het gaat om een schimmeleiwit die familie is van de champignons. Het is voedzaam, rijk aan hoogwaardig eiwitten en vezels en van nature vetarm.Het ziet er op eerste gezicht uit als kleurloze kip en heeft verder geen geur.

wpid-img_20150924_184939.jpg

Verder staat op de verpakking de gebruikelijke nonsens als op ieder voorverpakt product. Alle ingrediënten staan er netjes op vermeld en ook de gemiddelde voedingswaarden per 100 gram. Het eiwit is 14 gram per 100. dus dat is iets minder als kip en vis maar nog altijd een prima eiwittenbron.

En dan nu de smaak. In mijn eerste recept, noedelsoep, is het de rest van mijn gezin niet opgevallen dat er d~es aan was toegevoegd. Lekkere kip hoor ik nog een zeggen. Inderdaad, de dès in de soep smaakt prima. Ook de textuur is prima en als je niet beter weet zul je denken dat het hier om vlees gaat.

De tweede test heb alleen ik geprobeerd. Ik heb de stukjes dès gekruid en gebakken samen met wat echte champignons. Ik vond het echt lekker en het doet niks onder voor vlees. Het hoeft voor vegetarische mensen misschien niet op vlees te lijken, maar dat doet het dus wel. Kip dan, ik krijg niet de indruk dat het voor iets anders door kan. Je kunt er zelfs een lekker krokant korstje aan bakken.

Voor mensen die eens iets anders willen proberen, of gewoon omdat je af en toe best zonder vlees kan, is het een prima product die je zeker een keer moet proberen. Ik heb inmiddels nog een ander recept met dès gemaakt, die je kunt vinden onder de vegetarische recepten op de site. Eet smakelijk.

Geplaatst in Uncategorized, Vol van eten onderzoek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.