Lekker met dès

Vleesvervanger dès

Wie regelmatig mijn andere berichten leest, zal op de hoogte zijn van het product dès. Onder de categorie “vol van eten onderzoek” kun je meer informatie over dès vinden. Ik heb zoals beloofd een recept bedacht die snel en makkelijk is, en ook nog lekker en gezond. Het is niet alleen vegetarisch, maar ook nog koolhydraat arm.wpid-img_20150924_184939.jpg

Lekker met dès
Recipe Type: Vegetarisch hoofdgerecht
Cuisine: Nederlands
Author: Vol van Eten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Het recept is voor twee personen. Wil je er met meer mensen van eten, dan doe je er gewoon een bakje dès bij in. Vind je chili poeder te scherp, dan kun je gerust paprikapoeder gebruiken
Ingredients
  • 500 gram spruitjes
  • 1 bakje dès
  • 1 bakje kastanje champignons
  • theelepel chillipoeder
  • 3 eetlepels olijfolie.
Instructions
  1. – Kook de spruitjes 5 minuten en halveer ze daarna.
  2. – scheur de champignons in stukjes en bak ze in de olie in een wok pan. Het scheuren van de champignons gaat makkelijk en werkt lekker snel.
  3. – Als de champignons op kleur zijn gooi je de spruitjes erbij en begin je met roerbakken.
  4. – Bestrooi de dès met de chilipoeder en meng het geheel in het bakje.
  5. – Gooi de dès in de pan en roer het geheel ongeveer 5 minuten op hoog vuur tot de dès mooi verkleurd is. Beetje zout en peper erop en smullen maar.

Het af en toe weglaten van koolhydraten kan absoluut geen kwaad, en ook vlees heb je niet elke dag nodig. Je moet dan wel zorgen dat je eiwit in een andere vorm eet, en dat kan dus met dès. Het is een zeer smakelijk recept geworden die zeker de moeite waard is.

 

Geplaatst in Vegetarisch.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.