Groenten curry

Groenten curry
Author: Vol van Eten
! Mungbeans dienen 8 uur van te voren geweekt te worden in water. De kruidenmix maak je zelf door de volgendekruiden te mixen: 1 theelepel chillipoeder (halve mag ook als je het minder scherp wilt) 1 theelepel garam massala 1 eetlepel kurkuma (geelwortel)
Ingredients
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 liter bouillon
  • 1 grote wortel
  • halve bloemkool
  • 1 courgette
  • zakje mungbeans (blikje mag ook)
  • 150 gram linzen
  • zakje kruidenmix
  • 40 gram rozijnen
  • Peterselie
  • Peper en zout
Instructions
  1. Doe een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de ui op laag vuur.
  2. Snijd de tomaat in stukjes en voeg deze toe. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak deze 1 minuut mee. Zorg dat het niet aanbakt door een klein beetje water toevoegen. Snijd de wortel en bloemkool in stukjes en voeg toe aan de pan. Roer de geweekte mungbeans door het gerecht. Voeg de warme bouillon toe aan het gerecht. Spoel de linzen goed af met koud water en voeg deze toe. Laat dit 15 minuten met deksel op laag vuur 15 minuten gaar worden. Roer als laatste de peterselie en de rozijnen het gerecht en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Het gerecht is klaar om opgediend te worden. Eet smakelijk!
  4. Kip of gehakt is uitermate geschikt om toe te voegen. Deze kunnen na de kruiden meegebakken worden.
  5. Naar eigen keuze kunnen er ook extra groenten worden toegevoegd, denk aan boontjes, dopertwen etc.

 

Geplaatst in Vrouw 2016.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.