Marokkaanse stoofschotel

Marokkaanse stoofschotel
Author: Vol van Eten
! Gedroogde kikkererwten dienen 8 uur van te voren geweekt te worden in water en vervolgens 30 minuten voorgekookt te worden. Vind je dit teveel werk dan kun je uiteraard ook kikkererwten uit blik gebruiken.
Ingredients
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Raz el hanout kruiden (Turkse winkel)
  • 0,5 liter bouillon
  • 1 grote wortel
  • 1 grote aardappel
  • 1 courgette
  • Kikkererwten
  • Bulger (couscous)
  • Peper en zout
Instructions
  1. Doe een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de ui op laag vuur.
  2. Snijd de tomaat in stukjes en voeg deze toe. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak deze 1 minuut mee. Zorg dat het niet aanbakt door een klein beetje water toevoegen.
  3. Snijd de wortel en aardappel in kleine stukjes en voeg deze toe en schep dit door het mengsel. Maak de bouillon met heet water aan en voeg deze toe tot alle ingrediƫnten onder water staan. Laat dit 15 minuten met deksel op laag vuur 15 minuten zachtjes gaar worden. Snijd de courgette in blokjes. Als de aardappels gaar zijn voeg je de kikkererwten, courgette en de peterselie toe aan het gerecht. Laat dit nog 5 minuten staan op laag vuur. Wel de bulger ondertussen 10 minuten in kokend water (bouillon) in een afgedekte bak. (gebruik evenveel bulger als water) Na 10 minuten losroeren met een vork.
  4. Het gerecht is klaar om opgediend te worden. Eet smakelijk!
  5. Extra opties:
  6. Kip of rundvlees is uitermate geschikt om toe te voegen. Deze kunnen na de kruiden meegebakken worden.
  7. Naar eigen keuze kunnen er ook extra groenten worden toegevoegd, denk aan boontjes, aubergine, bloemkool etc.

 

Geplaatst in Vrouw 2016.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.