Risotto

Risotto
Author: Vol van Eten
!De mungbeans dienen 8 uur van te voren geweekt te worden. Je kunt ze ook uit een blikje halen of vervangen door doperwten (diepvries)
Ingredients
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 200 gram risottorijst ( 50-75 gram pp)
  • 1 liter bouillon
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 Courgette
  • 1 zakje mungbeans (optioneel)
  • Peterselie
  • ½ bakje champignons (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak toevoegen
  • Optioneel:
  • Boter
  • 100 ml witte wijn
  • Kip
Instructions
  1. Doe de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Spoel de risottorijst goed af en Voeg deze toe (voeg de wijn toe en laat deze volledig inkoken) Voeg ongeveer een soeplepel kokende bouillon toe. Voeg vervolgens de geweekte mungbeans toe en laat deze meekoken. Als de rijst de bouillon volledig heeft opgenomen voeg je opnieuw een lepel bouillon toe. Dit herhaal je tot de rijst klaar is. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is maar de binnenkant nog een stevige beet heeft (15 á 20 minuten) Haal de risotto van het vuur af en voeg de geraspte kaas en de peterselie toe (en eventueel een klontje boter) Bak de Verse ingrediënten zoals courgette, champignons en kip je in een aparte pan en voeg deze nadat de risotto van het vuur is gehaald toe.
  2. Het gerecht is klaar om opgediend te worden. Eet smakelijk!

 

Geplaatst in Vrouw 2016.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.