Groenten in het zuur

Ik heb zelf een snelle en handige manier gevonden om groenten in het zuur te maken. Ik zal de snelle manier hieronder beschrijven en de originele manier in het recept zetten.

De snelle manier is als je de laatste augurk uit het potje hebt gehaald, dit potje met zuur en al hier voor te gebruiken. Dit kun je naar mijn mening minimaal een keer per potje doen. Ook als je geen leeg potje hebt is het volgens mij nog goedkoper om er een te halen en de augurken zo snel mogelijk op te eten. Ga in ieder geval voor een goedkoop merk, er zit niet veel verschil in een dure of goedkope augurken als je het mij vraagt.

Je kunt het lege potje gewoon vullen met groenten naar keuze. Er zijn bijna geen grenzen. Ik zelf gebruik vaak wat ik op dat moment heb liggen. Of het nu een stuk bloemkool is of een wortel. Ik heb wel een voorkeur voor de combinatie rode ui, komkommer en wortel. De rode ui kleurt het geheel mooi roze en deze groenten heb ik altijd in huis.

Kortom je kunt alle combinaties maken die je lekker vind en je kunt ook eventueel andere kruiden of pepers toevoegen voor een ander smaakje. Laat je fantasie maar werken. Zure groenten zijn lekker fris bij scherpe gerechten.

Groenten in het zuur
Recipe Type: Bijgerecht
Cuisine: Nederlands
Author: Vol van Eten
Ingredients
  • wortel in reepjes of plakjes
  • ui in ringen
  • bloemkool roosjes, een handje vol
  • courgette
  • paprika in reepjes, de kleur doet er niet toe
  • wijnazijn of gewone azijn mag ook
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 10 peperkorrels
  • 4 kruidnagels
  • lege augurken pot of wekpot
Instructions
  1. – Maak de groenten schoon en snijd in reepjes of plakjes. Alle groenten zijn rauw te eten dus je hoeft niks voor te koken. Lekker makkelijk, toch?
  2. – Maak de pot goed schoon en vul het met de groenten tot een paar centimeter onder de rand.
  3. – Gooi de kruiden erin en vul de pot met de wijnazijn.
  4. – Sluit de pot af en zet hem in de koelkast. Na ongeveer een week zijn de groenten lekker op smaak.

 

Geplaatst in Uncategorized, Vegetarisch.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.