Dit recept kwam ik tegen in de allerhande van september 2015. Normaal gesproken heb ik niks met recepten die in deze magazine van de Albert Hein staan, maar deze trok toch mijn aandacht. Het is een recept van Rens Kroes die ik natuurlijk zelf heb aangepast met meer gangbare ingrediënten. De noten die je nodig hebt kun je naar smaak toevoegen, maar neem wel de ongebrande en zonder zout. Het recept is makkelijk in elkaar te draaien met een klein keukenmachinetje en een weegschaaltje. Als je het recept wat vaker hebt gemaakt weet je het zo uit je hoofd.
Sportkoeken
Recipe Type: Bijgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
- 100 gram noten, walnoten of pecannoten, maar elke ongebrande noot zonder zout is prima.
- 50 gram havervlokken
- 30 gram volkorenmeel of elk ander meel is ook prima
- 1 theelepel bakpoeder
- halve theelepel kaneelpoeder en eventueel 1 theelepel vanillepoeder
- 1 eetlepel kokospoeder als je het in huis hebt, of eiwitpoeder
- 2 eieren
- 50 gram rozijnen of gedroogde pruimen/abrikoos
- 2 eetlepels sesamzaad of zonnebloempitten
Instructions
- – Verwarm de oven op 180 graden
- – Rooster de noten kort in een koekenpan en gooi ze in de blender. Heb je geen blender, doe ze in een schone theedoek en plet ze met wat zwaars. Je moet ze niet te fijn maken, het is leuk als je er nog wat van terug ziet.
- – Gooi alles door elkaar in een kom en mix het tot een kleverig beslag.
- – Maak er 6 of 8 bolletjes van en druk ze met je handen plat op wat bakpapier en bak ze in de oven goudbruin en gaar in 20 minuten.
3.4.3177
Deze koeken zijn echt makkelijk te maken in vele varianten. Proberen zeker waard