Halloween soep

Pompoensoep

Hoera de herfst is er weer en het is dus tijd om weer wat vaker een lekkere warme soep te serveren. Deze keer heb ik gekozen voor een lekkere pompoensoep, omdat het bijna halloween is. Ik had nog nooit een pompoensoep gemaakt en was zeer verrast van de smaak en ook mijn mede eters waren allemaal erg onder de indruk.

Ik had nog een flespompoen liggen en heb die maar gebruikt samen met een zoete aardappel. Ik ben zelf een erg grote fan van de zoete aardappel. De smaak is een kruising tussen een aardappel en een wortel. Heb je geen zoete aardappel in huis, gebruik dan gewoon wortel en aardappel.

De bouillon die je gebruikt mag je zelf weten, het kan allemaal. Kippen, groenten of runderbouillon het maakt niet uit. Doe vooral wat je lekker lijkt. Ik begin altijd met de oven op 200 graden te zetten en de waterkoker aan. Ik hou van snelle gerechten. Je kunt er ook voor kiezen om de oven niet te gebruiken. Gooi de ingesmeerde pompoen en aardappel dan gewoon in de bouillon en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Pureer het vervolgens met de staafmixer.

Halloween soep
Recipe Type: Soepen
Cuisine: Vegetarisch
Author: Vol van Eten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • 1 ui, de kleur doet er niet toe.
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 pepertje, hoeft niet perse maar is wel lekker.
  • 1 liter bouillon, heb je een grotere pompoen doe dan meer bouillon.
  • 1 flespompoen, elke eetbare pompoen is goed
  • 1 grote zoete aardappel, 2 kleintjes kan ook.
  • groenten om de soep mee te vullen kan je er gewoon in gooien en nog 10 minuten mee laten koken nadat je de soep hebt gepureerd. Dit kan van alles zijn wat je nog in de koelkast hebt liggen. Wortel, prei, ui, bloemkool, gehaktballetjes ik zeg leef je uit en wees niet bang.
Instructions
  1. – Oven op 200 graden en de waterkoker aan. Schil de pompoen en de aardappel en snijd ze in stukken en gooi ze op de bakplaat en zet ze meteen in de oven. Insmeren met olijfolie en wat peper, zout en kerriepoeder.
  2. – Snipper het ui en fruit deze in een soeppan met wat olijfolie. Na ongeveer twee minuten gooi je de knoflook en de peper erbij. Roer alles goed door elkaar en voeg de bouillon toe. Dit is gewoon een liter gekookt water met groenten bouillonblokjes.
  3. – Na ongeveer 15 minuten in de oven zij de pompoen en de aardappel klaar om erbij te doen en laat je het geheel nog even 10 minuten pruttelen. Geeft jouw mooi even de tijd om eventueel wat verse groenten te snijden die je later kunt toevoegen.
  4. – Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg nog wat verse peper toe. Zout hoef je niet meer toe te voegen, dit zit al in de bouillonblokjes.
  5. – Als het goed is heb je nu een redelijk dikke soep. Is dit niet het geval dan laat je de soep indikken door hem langer te koken. Gooi de groente er de laatste 10 minuten in.

Natuurlijk kun je er ook nog verse kruiden in gooien. Peterselie of salie of thijm, het is allemaal goed. Eventueel kun je nog wat kaas of croutons toevoegen mocht je dat lekker vinden. Eet smakelijk.

Geplaatst in Salades, Soepen, Vegetarisch.

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.