Lasagne met spinazie en zalm

Spinazie en zalm is een supercombinatie

Met dit gerecht heb ik weer veel blijde gezichten aan tafel getoverd en het is wederom niet moeilijk om te maken. Neem aub wel de verse en gewassen spinazie. De steeltjes van de spinazie haal ik er alleen af als ik er zin aan heb. Ze zouden bitter smaken, maar dat schrikt mij niet af. 

Voor de lasagne bladen neem ik gewoon de goedkoopste en meestal maar drie laagjes. Je zal zien dat je er gemakkelijk met 4 personen van kunt eten. De creme fresh die ik gebruik is de light variant, maar de gewone is ook prima hoor. De huttenkase en passata meng ik door elkaar en deze kun je nog verder op smaak brengen met extra kruiden en peper en zout als je dat zou willen.

Heb je wat meer tijd dan kun je eerst een pastasaus maken en die gebruiken. Wil je leren hoe je een lekkere en gezonde pastasaus zelf maakt, neem dan contact op via info@volvaneten.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Lasagne met spinazie en zalm
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Italiaans
Author: Vol van Eten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Gewoon weer een snel en lekker recept voor mensen met weinig tijd, maar een goede smaak. Zet de oven op 200 graden en snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes.
Ingredients
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook in plakjes of geperst
  • 1 zak gewassen, verse spinazie
  • bakje creme fresh van 250 ml
  • gerookte zalm 200 gram of meer mag ook
  • lasagne bladeren, 6 of 8 zal voldoende zijn
  • courgette in plakjes
  • bakje huttenkase
  • passata of pastasaus of een blik tomatenblokjes
Instructions
  1. -Verwarm de oven voor op 200 graden en warm de passata op in een pannetje. Heb je een blender, gooi de saus er in met een ui, knoflook, pepertje en een paprika. Zo kun je op een snelle manier er toch meer smaak aan geven.
  2. – snipper de ui en fruit deze in wat olijfolie in een pan. Gooi de spinazie en knoflook erbij en laat de spinazie slinken en vervolgens uitlekken. Hierna meng je de creme fresh erdoor met wat peper.
  3. – Pak een ovenschaal en bestrijk met olijfolie. Bouw de lasagne op met laagjes. Eerst lasagne bladeren, dan de courgette plakjes, dan het spinazie mengsel en dan de zalm. Dit doe je net zo lang tot het allemaal op is.
  4. – Meng de huttenkase door de passata, als deze warm is, en giet het over de lasagne in de schaal. Schud een beetje aan de schaal om de saus te verdelen.
  5. – Knal de schaal in de oven en je kunt na 40-45 minuten aan tafel. Laat de lasagne 5 minuten afkoelen voor je hem opeet. Tijdens het wachten op je lasagne kun je mooi de rommel opruimen. Eet smakelijk.

 

Geplaatst in Vis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.