Mossel met pasta

Snel even een lekker beetje pasta met mosselen op tafel gezet in nog geen 15 minuten. De voorkeur gaat uit naar volkoren spaghetti voor een voller gevoel en een steviger bite, maar bij gebrek aan beter mag gewone ook natuurlijk. De pasta is het gewicht na het koken, dus je neemt 200 gram ongekookte pasta voor vier personen. Lust je geen koriander dan kun je ook peterselie gebruiken. Heb je een kilo bak mosselen dan neem je overal gewoon de helft van, op de pasta na natuurlijk.

Mosselman pasta
Author: Vol van Eten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • 1 bak mosselen (2 kilo)
  • 4 bosuitjes
  • 2 rode pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl droge witte wijn
  • 400 gram spaghetti
  • een flinke bos verse koriander
  • 2 citroenen
  • olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • grote pan met deksel
Instructions
  1. Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Sluit de mossel niet, dan weggooien. Hak de bosuitjes, de rode pepers, en 1 teentje knoflook fijn en doe dit in een grote pan. Giet hier 2 dl droge witte wijn bij. Breng dit aan de kook. Voeg de mosselen toe en zet de pan met gesloten deksel op hoog vuur. Schud na 5 minuten de inhoud van de pan om. Kook nog een halve minuut. De mosselen zijn klaar als alle exemplaren geopend zijn.
  2. Intussen spaghetti in ruim kokend water met een snuf zeezout beetgaar koken. Giet de spaghetti af en voeg een flinke scheut olijfolie, een geperst knoflookteentje, zeezout en versgemalen peper toe. Hak de steeltjes van de koriander en de helft van de blaadjes in grove stukken en voeg toe aan de spaghetti. Voeg het sap van 1 citroen toe en hussel alles door elkaar. Proef of de pasta op smaak is.
  3. Schep de spaghetti op een grote schaal, leg de mosselen er bovenop en serveer met partjes citroen en de rest van de korianderblaadjes.
  4. Eventueel nog wat parmasaanse kaas erover of een lepel créme fresh erdoor voor wat extra smeuïgheid.

 

Geplaatst in Vis.

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.