Pikante kikkererwten

Kikkererwten pikante stijl.

De kikkererwt word veel gegeten in andere culturen. Niet zo gek als je bedenkt dat ze een eiwitrijke inhoud hebben. Vooral in vegetarische gerechten komt de kikkererwt goed tot zij recht. Zeker het proberen waard is dit pikante bijgerecht.

Pikante kikkererwten
Recipe Type: Bijgerecht
Cuisine: Indiaans
Author: Vol van Eten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • Blik kikkererwten
  • middelgrote ui
  • halve tl geraspte gember
  • halve tl geraspte knoflook
  • 1 peper of sambal naar smaak
  • kwart tl kurkuma
  • olijfolie
  • grote tomaat
  • halve el korianderpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1 el citroensap
  • 1-2 el peterselie
Instructions
  1. verhit de olie en bak hierin de ui, gember, knoflook, peper en kurkuma.
  2. voeg de tomaat toe en laat deze zacht worden
  3. voeg de korianderpoeder en de kikkererwten met vocht toe.
  4. Laat het geheel 10 minuten pruttelen en voeg na 8 minuten de garam massala, citroensap en peterselie toe. Indien nodig water toevoegen.

 

Geplaatst in Salades.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.