Pindasaus

Pindasaus makkelijk en lekker.

Veel mensen halen hun pindasaus uit een bakje. Deze zijn vaak zuur van smaak en naar verhouding duur. Voor deze saus kun je goedkope pindakaas gebruiken. Eenmaal zelf gemaakt, neem je geen genoegen meer met minder.

Pindasaus
Recipe Type: Saus
Cuisine: Indisch
Author: Vol van Eten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • Pindakaas
  • Water
  • Zoete ketjap
  • Sambal
  • Suiker
  • Eventueel kun je de saus op pimpen met gebakken ui of paprika.
Instructions
  1. De hoeveelheid van de saus is afhankelijk van wat je nodig hebt. De juiste verhouding is een deel pindakaas op twee delen water. Doe dit in een steelpannetje en verwarm het geheel terwijl je roert. Let op dat het niet gaat koken, want anders gaat de saus schiften.
  2. Als de pindakaas is opgelost voeg je een scheutje ketjap,een tl suiker en een tl sambal toe.
  3. De saus laten indikken zonder dat het geheel gaat koken, dus op laag vuur.
  4. Je kunt de saus zo dun of dik maken als je zelf wilt.

 

Geplaatst in Salades, Sauzen en marinades, Vegetarisch.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.