Spinazie en Zalm lasagne

Lasagne

Lasagne spinazie zalm

Dit is weer een recept die je zelf makkelijk kunt maken binnen een half uur. Je kunt het beste beginnen met het aanzetten van de oven op 200 graden. Ik gebruik zelf de laatste tijd de verse lasagne bladen van de appie. Deze kosten ongeveer twee euro, maar hoeven niet zo lang in de oven en zijn echt lekker. Je mag natuurlijk ook zelf maken als je daar schik aan hebt. De gewone lasagne bladen kun je ook prima gebruiken, maar deze zijn moeilijker op maat te maken en hebben langer nodig in de oven. Natuurlijk kun je nog van alles toevoegen aan je lasagne, maar overdrijf het niet. Eet smakelijk. 

Spinazie en Zalm lasagne
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Italiaans
Author: Vol van Eten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • Zak gewassen spinazie van minimaal 300 gram
  • 250 gram gerookte zalm
  • bakje huttenkase
  • paar tomaten
  • peper,zout
  • knoflook
  • olijfolie
  • Kaas om te raspen
Instructions
  1. Olie in de pan en de spinazie laten slinken en vervolgens laten uitlekken.
  2. Opnieuw olie in de pan en de knoflook in plakjes toevoegen. Vervolgens de spinazie en de huttenkase toevoegen en er een mengsel van maken. Op smaak brengen met peper en zout.
  3. De tomaten in plakjes snijden en je kunt al beginnen met het opbouwen van je lasagne.
  4. Ovenschaal iets invetten met olie en je kunt beginnen met een laag lasagne bladeren, tomaten, spinaziemengsel en dan de zalm. Dit herhaal je ongeveer drie keer tot het mengsel en de zalm op is.
  5. Je sluit af met een laag lasagne bladeren. Hierop nog wat tomatenplakjes met de geraspte kaas en hup in de oven. Na ongeveer 20 minuten is het smullen. Laat de lasagne 5 minuten afkoelen voordat je hem aansnijd.

 

Geplaatst in Vis.

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.